tisdag 13 oktober 2015

Norrsken, spöken & norrskensspöken


Ja, det är väl ungefär det jag fördriver tiden med dessa dagar. Idag har jag redigerat norrskensbilder och sett spök-TV. Jag har sett alla avsnitt av Det Okända, Supernatural, True Blood med mera. Ok, kanske inte alla avsnitt just de här dagarna, men en himla massa. Och det mesta har jag sett förut.

Jag hittade en norrskensbild som togs på stugan för ungefär en månad sedan. När jag och min man satt och tittade på bilderna så såg vi båda samma sak...ser ni vad vi såg? :)




Jag har mer på lager som ligger och väntar på sortering och redigering. Bara det att jag sitter väldigt lite med datorn just nu, det är helt enkelt en sådan period. Idag har jag öppnat Lightroom och pysslat på lite, men annars har det varit lite av den varan. (Jag måste tyvärr erkänna att det gjort underverk för händer och handleder att skippa datorn.)


Men...det kommer mera :)

Förresten, jag läste på pinterest att man inte ska vinka åt norrskenet. Då kan man bli bortförd av det, eller nåt sånt ;)



onsdag 7 oktober 2015

Vilken vecka!!!


Jag har inte öppnat min dator nästan alls under veckan som gått. Jag har kollat FB på mobilen, men inte mycket mer än så. Det har hänt så mycket. Både roligt och mindre roligt. Men idag ska jag skriva om det som varit roligt.

I fredags fyllde jag 30, att bli äldre i sej är väl inte särskilt kul men jag hade en jättefin dag med besök av familj och vänner. Och jättefina presenter har jag fått!!

Igår hände också något roligt och oväntat. Jag blev "kidnappad" av en kompis och vi åkte ut en liten bit utanför stan och alla stadsljus, med varma kläder, kamera, stativ och en campingstol som jag kunde ligga i! Det vi fick se var spektakulärt. Och en del av det lyckades jag fånga på bild.

Att sitta/ligga i en sån där stol och ha kamerastativet stående bredvid på lagom höjd funkade rätt bra, förutom när stativet välte och jag fick kameran i huvudet!! Det var ju nästan skickligt att lyckas med det, men det var ju tur att den inte ramlade i marken istället. :)














Vi blev inte borta så länge, norrsken brukar ju vara korta men ibland intensiva. Men så häftigt, jag trodde aldrig att jag skulle kunna se och fota norrsken här i stan.

Idag ligger jag och vilar, och det kommer jag nog att göra resten av veckan.

Här kommer det lite födelsedagsrelaterade bilder...

Tårtfyrverkeri!



Blommor...



Och en av de presenter jag fick! En julkyrka - en sådan som jag suttit och sneglat på på Tradera i ett par år nu. Jag hade en sådan när jag var liten, och den spelar Stilla Natt.




Idag gör jag som katten...